Περιγραφή θέματος

  • Γενικά

    Το πρόγραμμα κατάρτισης υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0»

    <

     

     

    Το πρόγραμμα κατάρτισης υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

    • Εισαγωγή στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο

      Σκοπός της παρούσας ενότητας είναι οι εκπαιδευόμενοι να εξοικειωθούν με τις επιδράσεις της κοινωνίας των πληροφοριών και του διαδικτύου, καθώς και με τις βασικές αρχές του ηλεκτρονικού εμπορίου. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάζονται και αναλύονται ορισμοί που έχουν δοθεί για το ηλεκτρονικό εμπόριο και το ηλεκτρονικό επιχειρείν.

      Παράλληλα, η ενότητα στοχεύει στην ενίσχυση της κατανόησης της εξέλιξης του ηλεκτρονικού εμπορίου σε Ελλάδα και Ευρώπη, μέσω της παρουσίασης των κορυφαίων ηλεκτρονικών καταστημάτων, της ανάλυσης των διαφόρων μορφών που λαμβάνει  και των βασικών αρχών που το διέπουν. Εν συνεχεία, γίνεται αναφορά στα χαρακτηριστικά και τις κυριότερες λειτουργίες αυτής της νέας μορφής εμπορίου και εντοπίζονται τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για τον καταναλωτή, την εταιρεία και γενικότερα την κοινωνία.


    • Ηλεκτρονικό Εμπόριο και Ασφάλεια Συναλλαγών

      Σκοπός της παρούσας ενότητας είναι οι εκπαιδευόμενοι να εξοικειωθούν με την έννοια της ασφάλειας στο ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς και με τις απαιτήσεις ασφαλείας ηλεκτρονικών συναλλαγών. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάζονται και αναλύονται οι διάφορες κατηγορίες των κινδύνων ασφαλείας και κρυπτογράφησης. Γίνεται αναφορά στα πιστοποιητικά ασφαλείας, καθώς και στις κατηγορίες των πρωτοκόλλων ασφαλείας. Η ενότητα ολοκληρώνεται με το νομικό πλαίσιο που διέπει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και ειδικότερα με τον γενικό κανονισμό προστασίας δεδομένων (GDPR), εξετάζοντας παράλληλα την έννοια και τη σημασία των Cookies.


    • Συστήματα Ηλεκτρονικών Πληρωμών

      Σκοπός της παρούσας ενότητας είναι οι εκπαιδευόμενοι να εξοικειωθούν με τα συστήματα και τις μεθόδους ηλεκτρονικών πληρωμών. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάζονται και αναλύονται οι τρόποι πληρωμής με πιστωτική και χρεωστική κάρτα, καθώς και οι πληρωμές με Paypal.

      Παράλληλα, η ενότητα στοχεύει στην ενίσχυση της κατανόησης της έννοιας των κρυπτονομισμάτων και ιδιαιτέρως του Bitcoin, στα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά του, καθώς και στην επίδρασή που έχει σήμερα.


    • Διαδικασία Ίδρυσης Ηλεκτρονικού Καταστήματος

      Σκοπός της παρούσας ενότητας είναι οι εκπαιδευόμενοι να εξοικειωθούν με το Wordpress, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά και δημοφιλή εργαλεία δημιουργίας E-shop. Στο πλαίσιο αυτό, αναλύονται τα βασικά χαρακτηριστικά και οι δυνατότητές του. Επιπλέον, αναλύονται οι έννοιες του επιχειρηματικού σχεδίου και τα βασικότερα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.


    • Επεξεργασία Εικόνας και Βίντεο

      Σκοπός της παρούσας ενότητας είναι οι εκπαιδευόμενοι να εξοικειωθούν με την επεξεργασία εικόνας και βίντεο, μέσα από τα δυο πιο δημοφιλή προγράμματα, το Adobe Photoshop και το Adobe Premiere. Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται μια εισαγωγή στα δυο περιβάλλοντα εργασίας των ανωτέρω προγραμμάτων και αναλύονται τα βασικά χαρακτηριστικά και οι δυνατότητές τους.


    • Search Engine Optimization (SEO)

      Σκοπός της παρούσας ενότητας είναι οι εκπαιδευόμενοι να εξοικειωθούν με την έννοια της βελτιστοποίησης των μηχανών αναζήτησης (Search Engine OptimizationSEO). Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται μια εισαγωγή στη μέθοδο, στην ανάλυση λέξεων κλειδιών, στην ανάλυση του ανταγωνισμού, καθώς και στο μάρκετινγκ περιεχομένου και τα εργαλεία δημιουργίας του. Συγκεκριμένα, η ενότητα στοχεύει στην παρουσίαση των δυο κατηγοριών παραγόντων βελτιστοποίησης: on page και off page.

      Η ενότητα ολοκληρώνεται με αναφορά στην δημιουργία διαφημίσεων μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας Google Adwords και στις ρυθμίσεις παραμετροποίησης μιας χορηγούμενης διαφήμισης.