Περιγραφή θέματος

  • Γενικά


    Το πρόγραμμα κατάρτισης υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0»


     

    Το πρόγραμμα κατάρτισης υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

    • Υπολογιστικά Φύλλα

      Σκοπός της ενότητας είναι οι εκπαιδευόμενοι να γνωρίσουν και να μπορούν να χρησιμοποιούν τις βασικές δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα υπολογιστικών φύλλων Excel. Πιο συγκεκριμένα, η ενότητα αποσκοπεί να εξοικειώσει τους εκπαιδευόμενους με το περιβάλλον εργασίας του Excel, με τη διαχείριση των βιβλίων εργασίας, με τη διαχείριση των φύλλων εργασίας, την εισαγωγή και την επεξεργασία δεδομένων καθώς και τη μορφοποίηση δεδομένων. 

      Επιπλέον, ιδιαίτερα σημαντική είναι η παρουσίαση των τύπων υπολογισμού και των συναρτήσεων που μπορούν να χρησιμοποιούν οι χρήστες του Excel για την εκτέλεση σύνθετων υπολογισμών. Τέλος, η ενότητα προσφέρει στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με τη δημιουργία, την τροποποίηση και τη μορφοποίηση γραφημάτων καθώς και με τη διαδικασία της εκτύπωσης, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις διαμόρφωσης σελίδας που επιθυμεί ο χρήστης.


    • Επεξεργασία Κειμένου

      Σκοπός της ενότητας είναι οι εκπαιδευόμενοι να γνωρίσουν και να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις βασικές δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου Word. Πιο συγκεκριμένα, στόχος είναι οι εκπαιδευόμενοι να εξοικειωθούν με το περιβάλλον εργασίας του Word και τη διαχείριση εγγράφων δηλαδή τη δημιουργία, το άνοιγμα, το κλείσιμο και την αποθήκευση εγγράφων. 

      Στη συνέχεια, η ενότητα εστιάζει στην επεξεργασία κειμένου, τα βοηθητικά εργαλεία σύνταξης κειμένου, όπως ο ορθογραφικός έλεγχος και η λειτουργία της εύρεσης και αντικατάστασης καθώς και στη μορφοποίηση κειμένου με αναφορά σε πληθώρα επιλογών μορφοποίησης χαρακτήρων και παραγράφων όπως η στοίχιση, οι εσοχές, οι λίστες αρίθμησης και άλλα. 

      Επιπλέον, ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στη διαμόρφωση του εγγράφου και στις διαδικασίες εισαγωγής και μορφοποίησης εικόνων, σχημάτων, γραφημάτων και πινάκων σε ένα έγγραφο. Επίσης, περιγράφεται λεπτομερώς η διαδικασία συγχώνευσης αλληλογραφίας. Τέλος, η ενότητα παρουσιάζει στον χρήστη που θέλει να εκτυπώσει ένα έγγραφο τόσο τις διαθέσιμες ρυθμίσεις όσο και τα βήματα εκτύπωσης.


    • Υπηρεσίες Διαδικτύου

      Σκοπός της ενότητας είναι οι εκπαιδευόμενοι να κατανοήσουν τις βασικές έννοιες του πεδίου Δίκτυα υπολογιστών και Διαδίκτυο, να μάθουν να περιηγούνται στον Παγκόσμιο Ιστό με χρήση του Φυλλομετρητή Microsoft Edge και να αναζητούν πληροφορίες με τη μηχανή αναζήτησης Google

      Επιπλέον, στην ενότητα αυτή μελετώνται οι βασικές δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Outlook όπως η σύνταξη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η επισύναψη αρχείων διαφόρων τύπων, η πραγματοποίηση ορθογραφικού ελέγχου στα μηνύματα, ο καθορισμός της σπουδαιότητας ενός μηνύματος και η αποστολή σε έναν ή περισσότερους παραλήπτες. Τέλος, παρουσιάζεται η δημιουργία και η διαχείριση φακέλων για την καλύτερη οργάνωση της αλληλογραφίας.